Copyright
danışmanlık, ajans, danışma ajansı, danışmanlık firmaları, danışmanlık şirketi, iş geliştirme ajansı, başarılı ajans, profesyonel danışmanlık, e-ticaret danışmanlığı, sosyal medya danışmanlığı, satış danışmanlığı, pazarlama danışmanlığı, web tasarım ajansı, aydın web tasarım, web sitesi, web sitesi tasarımı, web tasarım fiyatları, kurumsal web tasarım, web tasarım firmaları, internet sitesi, profesyonel web tasarım, sosyal medya, sosyal medya ajansı, en iyi sosyal medya ajansı, sosyal medya eğitimi, sosyal medya ajansları, sosyal medya eğitimi, sosyal medya danışmanlığı, dijital pazarlama, dijital pazarlama ajansı, seo ajansı, seo fiyatları, pazarlama stratejileri, pazarlama teknikleri, satışı arttırmak, dijital pazarlama uzmanı, adwords ajansı, adwords uzmanı, dijital reklamcılık, mobil uygulama, mobil uygulama yaptırma, app store uygulama, android uygulama, uygulama yaptır, aydında mobil uygulama, bodrum mobil uygulama, mobil uygulama yaptır. avukat, avukat siteleri, söke avukatları, sökede avukat, aydın avukatları, aydında avukat, en iyi avukat, kuşadası avukat, sağlık avukatları, sağlık hukuku, turizm avukatı, mehmet yusuf dağ, avukatlar, en iyi avukatlar, en iyi boşanma avukatı, en iyi ceza avukatı, aydının en iyi avukatı, telif hakkı avukatı, aydında hukuk bürosu, söke, kuşadası, aydın, nazilli, eşek sütü sabunu, eşek sütlü sabun, güneş yağı, incir çekirdeği yağı, nar çekirdeği yağı, Yabani Enginar, Maydanoz Yağı, göğüs bakım yağı, saç bakım yağı, nar çekirdeği kremi, nar çekirdeği, hatice teyze,

Tav Fırını ve Isıtma Teknoljisi

Mamulerin, haddeleme sıcaklığına ısıtılması için kullanılan tav fırınları tesisin kalbidir.

Haddehanelerde şarj edilen yarı mamullerin haddeleme sıcaklığına ısıtılması için kullanılan tav fırınları tesisin kalbidir. Şarj edilen yarı mamuller kütük, bloom, slab veya ingot formundadır. Fırın ise itmeli tip, yürüyen kiriş veya tabanlı – projeye göre üstten veya üstten ve alttan yakmalı tip olmaktadır.

Tav fırınlarında dikkate alınacak hususlar şunlardır:

  • Düşük yakıt tüketimi.
  • Üst/alt yüzeyler, ön /arka yüzeyler arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanan eğilme olmaması.
  • Fırın içerisinde kütüklerin yatayda düzgün itilmesinin sağlanması (yani, fırn kütük itme mesafesine ve kütük eğilmesine bağlı olarak kütüklerin içerde yığılmaması).
  • Gerekli homojen sıcaklığa ulaşmak ve fırın içi oksidasyonu minimize etmek için ısıtma eğrisi optimizasyonu; İşbu ana operasyonel amaçlar doğrultusunda güncel ve kanıtlanmış teknolojiye sahip bir fırın dizaynında aşağıdaki aşağıda sıralanan temel karekteristik özellikler bulunmaktadır.
  • Düzgün ısı dağılımı (hot spot olmaması) için üst yatay ve alın brülörleri bulunması, ve ayrıca brülör sayısının minimize edilmesi.
  • Brülörlü ve brülörsüz bölgeler arasında ara perdeleme.

Tav fırını dizaynında dikkate alınacak parametreler şunlardır;

  • Isı kayıplarınınminimize edilmesi ve en düşük yakıt sarfiyatı amaçlanması.
  • Malzeme üzerinde düzgün dağılımlı ısıtma temin edilerek değişken uzamalar sonucu eğilme olmaması.
  • Tavlaması biten malzemenin fırından emniyetli ve düzgün şekilde çıkarılması.
  • Fırın içinde belirlenen sürede istenilen ısıtmanın hassasiyetle sağlanması ve oksidasyonun mnimumda tutlması.

Yukarıda açıklanan spesifikasyonlara ulaşabilmek için, son teknolojik gelişmeler ışığında, bazı kilit noktalar şunlardır;

  • Brülörlerin tavanda ve alında az sayıda olmak kaydıyla homojen ısıstma sağlayacak şekilde yerleştirilmesi.
  • Bürülörlü bölge ile brülörsüz bölge arasının bir perde ile ayrılması.

Tav fırınları anahtar teslimi çözümlerinde CTS nin dizayn, imalat ve montaj kapsamı şöyledir;

  • Yakma sistemleri
  • Brülörler
  • Reküperatörler
  • Fırın yakma otomasyonu
  • Fırın hareket sistemi otomasyonu
  • Fırın şarj ve de-şarj bölgeleri ekipmanları
  • Fırın kütük besleme istasyonu
  • Şarj rulolu yolu
  • Kütük şarj itici sistemi
  • Fırın de-şarj ünitesi
  • Fırın çıkış sürücü rolesi
  • Fırın çıkış rulolu yolu
  • Kütük iade sistemi
TOP